пʼятниця, 3 березня 2017 р.

Мама - найперше слово

Якось почула вислів "Мама, як ґудзик - на ній все тримається." Не знаю кому належать такі влучні слова. А якщо задуматись, то так і є.
Змінюється час, змінюються вимоги. Можна подискувати з приводу того, коли мами були кращими, відповідальнішими, більше здатними на самопожертву тоді (колись) або зараз. Але мама завжди мама! Звичайно, мама теж людина, і вона може помилятись, втомлюватись, дуже-дуже хотіти з'їсти шоколадку, піти на концерт. Але трапляється так, що саме в цей момент необхідно бігти на заняття гуртка, робити компреси, і саме в цей момент хтось (маленький, гомінливий, моторний) так сильно хоче солоденького!
 
Не хочеться говорити банальних слів. Насправді мама - вона свята! Скільки б не було неприємних порівнянь "мати-зозуля", "мати-вовчиця" (хоча у природі вовчиця - унікальна мати і це може стати окремою темою для розмови), навіть діти, яких кинули, люблять своїх матерів і готові їх шукати усе життя! Мама, яка усвідомлює великий дар материнства, буде нести цей дар з величезною вдячністю Богу! 
Дуже цікаво спостерігати на святкових ранках, як матусі танцюють зі своїми дітьми вальс, як крадькома витирають сльозинки, як світяться їх очі, коли виступає їх дитя! 
"Хай завжди буде мама! Хай завжди буде мир!" Любі наші матусі, не соромтесь бути МАМАМИ, пишайтесь своєю великою місією на Землі!

Немає коментарів:

Дописати коментар