четвер, 23 лютого 2017 р.

Хворобам - ні!

Весна стрімко набирає хід. Тане сніг, небо вкрите сірими хмарами, сонце майже не з'являється. Погода сприяє поширенню респіраторних захворювань. Тим більше, що організм людини в цю пору ослаблений через відсутність вітамінів. Похмуре небо "викликає" похмурий настрій. Більшість людей страждають від соматичних захворювань через свій психологічний стан. Діти  вразливіші й "схоплюють" будь-які інфекції частіше, аніж дорослі, в силу своїх фізіологічних особливостей (дихальні шляхи коротші, тому інфекція швидко проникає і "укорінюється" в організмі). Тож, шановні дорослі, запроваджуємо активно превентивні (попереджувальні) заходи. 
По-перше, цибулю й часник ніхто не відміняв. Якщо у дитини немає алергії, їх можна вживати у свіжому вигляді - це посилить захисні функції організму. Ще можна зубчик часничка покласти в контейнер з-під кіндер-сюрприза (в ньому попередньо треба зробити отвори), або порізати цибульки і покласти її на блюдце, щоб добре було чути запах. Фітонциди, які при цьому виділяються, дозволять дезінфікувати повітря, яким дихає дитина.
По-друге, миємо часто руки з милом, ретельно їх намилюючи. Респіраторно-вірусні інфекції передаються повітряно-крапельним шляхом (при кашлі, чиханні), а ще фекально-оральним (брудні руки, предмети - рот). 
Аптечні вітаміни Вам порадить лікар. Специфічні заходи загартування - теж підкаже лікар (залежить від загального стану здоров'я дитини).
Загартовуємо "природними силами": сонце, повітря і вода. У сонячні дні якомога більше буваємо на повітрі. По можливості вмиваємось і обтираємо руки й ноги водою контрастної температури.
Якщо є можливість, у такий період краще обмежити перебування дитини у місцях масового скупчення людей, особливо дорослих (дитячого садочка це не стосується - це середовище звичне для дитини). До речі, діти, які постійно ходять до дитячого садочка, майже не хворіють. Маємо "замкнене коло": не пропускає - не хворіє, не хворіє - не пропускає. До уваги батьків: деякі "хвороби" дітей виникають в головах дітей і їх батьків через лінощі, недисциплінованість, необов'язковість, до слова  все це частіше виникає саме у батьків! На мою думку, вірити тому, що будь-яка застуда, якщо її лікувати, проходить через тиждень, а як не лікувати, то за сім днів, не можна. Є ще дуже гарний вислів: "Під лежачий камінь вода не тече". Давайте докладати максимум зусиль, щоб наші діти не хворіли!

Немає коментарів:

Дописати коментар