середа, 15 лютого 2017 р.

Зі Стрітенням!


Сьогодні Стрітення Господнє. Відзначають його в пам'ять про те, як Свята Діва Марія принесла до Єрусалимського Храму Ісуса Христа на 40-й день після Його народження. Коли Діва Марія разом з Йосифом принесла Ісуса до храму, де їх зустрів сивий старий Симеон, який чекав зустрічі з Господом вже багато років.
Цей день крім суто християнського значення має багато народних прикмет і обрядів.
"Здавна українці ретельно доглядаються до погодних явищ 15 лютого, саме на Стрітення. Наші предки вірили, що в цей день Зима стрічається з Весною, міряючись силою. Якщо перемагає Зима, то холодитиме ще довго."

Як на мене, у будь-якому випадку зміст цього свята зводиться до зустрічі старого і нового: старець Симеон зустрів немовля Іісуса; зима (сива, стара) зустрічається з весною (юною дівчиною). Дочекавшись цієї зустрічі Симеон, зазначив, що тепер може покинути цей світ. Спостерігаючи за змінами у погоді, народ визначав, хто переміг - зима чи весна.
У освітній сфері реформаторська діяльність призводить до заперечення старого, впровадження нового. Але повне знищення старої системи (навіть її позитивних аспектів) призведе переважно до формального застосування інновацій - тільки як данина моді. Без старого нового взагалі не може бути - бо як же ми будемо знати, що це нове? А ще пам'ятаймо, "нове - це гарно забуте старе"!
Зі святом!
Здавна українці ретельно доглядаються до погодних явищ 15 лютого, саме на Стрітення. Наші предки вірили, що в цей день Зима стрічається з Весною, міряючись силою. Якщо перемагає Зима, то холодитиме ще довго. Джерело: http://www.pedrada.com.ua/article/1193-qqq-17-m1-30-01-2017-15-lyutogo-rozvajte-dtey-u-doshklnomu-zaklad?ustp=F&utm_medium=letter&utm_source=lettertnews&utm_campaing=letternews_140217
Будь-яке використання матеріалів можливе лише за наявності гіперпосилання.

Немає коментарів:

Дописати коментар